De 8 leukste feitjes over ooglaseren

In Nederland zijn er echt een hoop mensen die rond lopen met een bril. De andere groep kiest juist weer voor de lenzen. Dit is natuurlijk helemaal top, er is alleen een veel makkelijkere manier. Als je namelijk er voor kiest om jouw ogen te laten laseren dan hoef je helemaal geen lenzen meer in en je hoeft ook geen bril meer op. Vandaag gaan we kijken naar leuke feitjes over oog laseren, hopelijk leer je er iets van!

1.    Het laseren duurt maar heel kort – veel mensen denken dat je uitbundig onder het mes moet bij een laserbehandeling. Dit klopt helemaal niet. Voor je het weet sta je dus weer buiten met perfect zicht.

2.    Het ruikt naar verbrand – dit is toch wel een heel apart feitje. Wist je dat de geur die vrijkomt bij de operatie een beetje ruikt naar verbrand haar? Dat is toch wel bijzonder, het is namelijk een geur die je nergens anders voorbij zult komen.

3.    98% van de mensen kan behandeld worden – het grootste deel van de mensen komt gewoon in aanmerking voor een laseroperatie, het is dan ook echt niet zo dat er allemaal rare eisen vast zitten aan deze behandeling. Als jij er een wilt laten doen dan is de kans vrij groot dat dit gewoon kan.

4.    Het is pijnloos – een andere groep van de mensen denkt weer dat deze ingreep super veel pijn doet. Dat moet toch haast wel? Nee, eigenlijk geeft iedereen aan dat je niets van de operatie voelt. Hier hoef je dus in ieder geval niet bang voor te zijn.

5.    Je kunt de bril weg doen – het is niet zo dat de oog operatie alleen maar geschikt is voor mensen die erge oogafwijkingen hebben. Je kunt namelijk altijd jouw ogen laten laseren als je jouw bril of lenzen gewoon beu bent. Maak dus de stap naar goede ogen!

6.    Je wordt niet blind – er heerst altijd een angst onder mensen dat je er zogenaamd blind van kan worden. Dit is natuurlijk helemaal niet zo, de operatie gaat eigenlijk altijd goed. Sterker nog, er is maar een kans van 0.05% dat er iets mis gaat. En dan komt blindheid eigenlijk al niet meer voor.

7.    Het is veiliger dan lenzen – het blijkt dat lenzen helemaal niet zo veilig zijn als gedacht. Dit heeft te maken met het materiaal, als je harde lenzen hebt dan is er altijd een kans dat er een stukje af kan breken. Bij een oogoperatie heb je dit probleem natuurlijk niet meer.

8.    Vrijwel geen bijwerkingen – eigenlijk zijn er geen bijwerkingen of nare gevolgen van de ingreep. Als er al wel complicaties optreden dan zijn deze meestal na een paar maanden weer weg. Je hoeft dus in ieder geval niet meer bang te zijn om je ogen te laten laseren!

Vrouw met mondkapjeZwemmen na oog laseren