Dit zijn de ervaringen met de ReLEx-SMILE behandeling

Ervaringen ReLEx-SMILE ooglaserbehandeling

Veel mensen zijn een beetje huiverig wanneer het op ooglaserbehandelingen aankomt. Hoewel de voordelen veelbelovend zijn, vinden mensen snijden in de ogen een eng idee. Dat begrijpen wij. Met de nieuwe technologieën bieden wij van Visus Oogkliniek de zogenoemde ReLEx-SMILE behandeling aan. Dit is een behandeling waarbij geen flap wordt gemaakt, maar waar gebruik wordt gemaakt van een smalle incisie van twee tot vier millimeter. Het wordt ook wel omschreven als de meest vooruitstrevende behandeling in de refractiechirurgie. Bent u benieuwd hoe uw voorgangers deze behandeling hebben ervaren? Wij lichten in dit blog verschillende ervaringen voor u uit.

“Dit had ik veel eerder moeten doen”

Dat is wat Cindy vertelde, twee weken na haar ReLEx-SMILE behandeling. Dit is wat zij over haar behandeling vertelde: “ik koos voor de SMILE-methode omdat ik het een eng idee vond dat er een flapje gemaakt zou worden. Ik was bang dat ik daar last van zou krijgen en bovendien was het risico op droge ogen veel groter. Dit had ik jaren eerder moeten doen! Ik was ontzettend zenuwachtig maar iedereen was zo geduldig. Ik voelde haast niks; de arts praatte mij door de hele behandeling heen. Er was geen moment stilte en dat vond ik erg fijn. Na afloop kon ik zo naar huis. Na een paar uurtjes met de ogen dicht te hebben gezeten kon ik ’s avonds gewoon televisiekijken, en de ondertiteling lezen! Ik zou dit iedereen aanraden!”

“Ik kan nu beter zien dan met bril”

De resultaten van Thomas waren boven verwachting. Hij ziet nu zelfs beter dan voorheen, met bril. “Ik heb lang getwijfeld over een ooglaserbehandeling, maar heb toch de knoop doorgehakt. Ik koos voor een SMILE-behandeling omdat een behandeling met een flapje een veel langer herstelproces had. Ik was bang voor de risico’s. De dokter en assistente stelden mij tijdens de behandeling volledig op mijn gemak. De operatie ging sneller dan verwacht. Het is zo voorbij. Het enige rare was het verwijderen van de lenticule. Wanneer dit gebeurt is het niet evident om te focussen op één punt. Ik had haast geen last van pijn. Alleen een zeurend gevoel. Inmiddels ben ik volledig hersteld en zie ik zelfs beter dan voorheen met bril. Ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

“Ik was vooraf bang om nog drogere ogen te krijgen dan ik al had”

Marja heeft al langere tijd van droge ogen. Het was dan ook een overweging om een ooglaserbehandeling te ondergaan. “Ik was bang om nog drogere ogen te krijgen dan ik al had. Dat is gelukkig niet gebeurd. Vooraf aan de behandeling was ik erg zenuwachtig, maar die zenuwen zakten weg toen ik de kliniek binnenkwam. Dit kwam door de ontspannen sfeer. Tijdens de behandeling heb ik absoluut geen pijn gevoeld, alleen wat druk bij het ene oog om het lenticuul te verwijderen. De arts vertelde mij precies wat hij ging doen en dat stelde mij op mijn gemak. De dag erna zag ik al beter zonder dan met bril! Mijn zicht is van -3.50/-4.25 gegaan naar 0/+0.25. Het is het mij dubbel en dwars waard geweest!”

“Ik kon ’s avonds de ondertitels op televisie alweer lezen”

De avond na zijn ReLEx-SMILE behandeling kon Ronny alweer de ondertiteling om televisie lezen. Dit is wat hij over zijn behandeling vertelt. “Al jaren heb ik een haat-liefde verhouding met mijn bril en contactlenzen. Lenzen als ik op de motor zit, een bril als ik aan het werk ben. Op kantoor had ik vaak last van droge, geïrriteerde ogen. Na een ritje op de motor hetzelfde geval. Toen ik hoorde over de ReLEx-SMILE behandeling heb ik, na onderzoek, de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt. De behandeling viel mij reuze mee! De voorbereiding en informatie stelden mij op mijn gemak, en de behandeling zelf was zo voorbij. Alleen bij het verwijderen van het lenticule voel je wat, maar dit is niet pijnlijk. Na de behandeling zie je wat wazig en voelen je ogen wat geïrriteerd aan. Mijn advies: slaap een paar uur en die avond zal je al verschil merken!”

“De spanning heeft enkel geresulteerd in blijdschap en tevredenheid”

Lieke onderging begin 2017 een SMILE-ReLEx behandeling. Twee jaar daarvoor was zij ook al in de kliniek geweest, en werd haar na uitgebreid onderzoek geadviseerd dat zij beter een paar jaar kon wachten, gezien de kwaliteit van haar ogen. “Deze terughoudende houding gaf mij het vertrouwen dat kwaliteit en zorgvuldigheid belangrijker zijn dan commercie. Twee jaar later hebben wij samen besloten toch de behandeling te ondergaan. Dit verliep prima. De arts gaf aan wat hij deed waardoor ik ontspannen was. Binnen een dag was het zicht al perfect. Wel had ik het gevoel dat de wereld niet helemaal klopte. Het wisselen tussen veraf kijken en dichtbij lezen gaf een onprettig gevoel. De arts vertelde mij dat de hersenen daaraan moeten wennen. Na een week was dit over en was ik volledig gewend. Ondanks dat ik de behandeling spannend vond ben ik nu alleen nog maar blij en tevreden met de resultaten.”

Bovenstaande recensies over een ReLEx-SMILE behandeling geven een goed beeld van hoe mensen de behandeling ingaan en hoe zij eruit komen. Allemaal waren zij vooraf aan de behandeling zenuwachtig. Stuk voor stuk is de behandeling meegevallen. Pijn hebben ze allemaal niet ervaren, op wat ongemak en druk na. Ook geven ze aan al snel na de behandeling goed zicht te hebben. Vaak zelfs beter dan voorheen met bril of contactlenzen. De ervaringen over de ReLEx-SMILE methode zijn daarmee erg positief en veelbelovend.

Ben je benieuwd of je zelf geschikt bent voor een ReLEx-SMILE behandeling? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Vrouw met mondkapjeMan met zonnebril