Hooikoorts: Lenzen of bril dragen? Waarom niet ooglaseren!

Het is weer lekker weer, dit houdt in dat veel mensen weer de deur uit gaan om een lekker eindje te wandelen. De geur van het frisse bos is natuurlijk altijd wel lekker om te ruiken. Het weer heeft alleen ook zo zijn nadelen, zo zijn er een hoop mensen in ons land die last hebben van hooikoorts. Dit is niet heel prettig natuurlijk, je zit dan namelijk heel de tijd een beetje te niezen. Niet zo veel mensen hebben hier zin in natuurlijk. Vandaar dat het dus tijd is voor een oplossing om jou van je prikkende ogen af te helpen.

Lenzen of bril dragen, wat is het beste?

Als we kijken naar de twee opties waar we het hier over hebben dan zien we dat een bril beter is dan lenzen bij hooikoorts. Mensen met hooikoorts krijgen vaak namelijk jeuk aan hun ogen. Deze gaan irriteren. Je begrijpt wel dat een oog erg rood zal worden als je er veel in wrijft. Dit is dus helemaal niet fijn als je lenzen in hebt, op die manier krijg je namelijk alleen maar meer pijn aan jouw ogen. Daarnaast zorgen lenzen er voor dat je niet echt makkelijk kunt kijken als je ogen tranen. Wanneer je veel traant dan kan de lens gaan verschuiven. Hier zit je niet echt op te wachten natuurlijk. Het is dus wel degelijk een nadeel als je lenzen draagt als je van jezelf weet dat je hooikoorts hebt.

Maar een bril is nu ook niet bepaald fijn als je last hebt van hooikoorts. Elke keer als je ogen gaan tranen dan moet je namelijk weer je bril weghalen om de tranen weg te kunnen vegen. Ook houdt een bril niet echt goed de pollen uit de lucht tegen, deze kunnen nog gewoon via de zijkant van de bril in je oog komen. Een bril is dus ook niet echt een optie, deze helpt namelijk niets tegen het voorkomen van geïrriteerde ogen. Er moet dus een oplossing zijn voor dit probleem.

Laat je ogen laseren

We zouden het niet zeggen als het niet bestond, maar er is gelukkig een oplossing om er voor te zorgen dat je geen last meer hebt van die tranende ogen. Dit is door jouw ogen te laten laseren. Het laten laseren van je ogen is een van de meest handige dingen die je kunt doen om jouw ogen niet  meer gevoelig te laten zijn. Door het laseren heb je namelijk helemaal geen bril of lenzen meer nodig, zo kan je net als ieder ander gewoon de dag door komen zonder dat je heel de tijd in je ogen zit te wrijven. Wel zo handig dus, al helemaal in een periode als nu waarin de pollen weer overal in de lucht zitten.

contact ooglaseren visusoogkliniekDoktersassistent met stethoscoop