Infectie bij dragen contact lenzen

Meestal gaat het dragen van contact lenzen gewoon goed, echter ontstaan er voor sommige mensen toch wel wat problemen. Zo is er altijd een kans dat de ogen geïnfecteerd raken als je contact lenzen maakt. Dit heeft te maken met uitdroging en irritatie aan het oog, de lens zorgt er immers voor dat het oog niet meer zo nat is als voorheen.

Ontsteking aan het oog

Oogarts Peter Ringens heeft vastgelegd dat er een toename ontstaan van het aantal ontstekingen aan het oog, dit zorgt toch wel voor een beetje zorgen. Het is namelijk zo dat een ontsteking aan het oog altijd weer voor veel problemen kan zorgen. De meeste mensen die het krijgen zijn tussen de 15 en 30 jaar, een erg jonge leeftijdsgroep dus. Dit is dan ook waarschijnlijk een grote oorzaak, deze mensen hebben namelijk een andere levensstijl dan de andere mensen in Nederland. Ze zijn toch een beetje minder voorzichtig en ze roken vaker dan ouderen, hier raken de ogen ook geïrriteerd van.

Artsen baren zorgen

Artsen maken zich steeds meer zorgen over deze ontwikkeling en dat is dan ook waarom we er meer aandacht aan moeten besteden. Zij zijn namelijk de enige die er echt iets van kunnen zeggen. Zij hebben dan ook veel tips die ze mee kunnen geven aan de jongeren om er voor te zorgen dat de ogen niet verder beschadigen. Een van de belangrijkste dingen is dat je hygenie op orde moet zijn. Als je niet op je gezondheid let en als je de lenzen niet goed schoon houdt dan is de kans op irritaties vele malen hoger dan als je het gewoon schoon houdt. Ook moet je toch wel regelmatig op controle om ervoor te zorgen dat alles nog gewoon in orde is.

Oog laten laseren

Een van de manieren waarop je jouw ogen kunt herstellen is door ze te laten laseren. Het grootste voordeel hiervan is dat je geen lenzen meer hoeft te dragen. Dit zorgt er voor dat je veel vrijer kan leven en dat je ook niet zo veel last hebt van irritaties of ontstekingen. Door je ogen te laten laseren is een bril of lenzen geen noodzaak meer en hierdoor zal het risico dus afnemen. Het is helemaal geen ingrijpende operatie, echter is het wel een operatie die veel problemen met de ogen kan voorkomen. Je kunt op internet nog veel meer informatie vinden over het laten laseren van de ogen.

Yoga op balkon/terrasVrouw met fotocamera