Intralasik behandeling stap voor stap

Een overzicht van de stappen van uw IntraLASIK behandeling

Overzicht patïenteninformatie

Zoals vele patiënten zult u ook verheugd zijn op het vooruitzicht van een leven zonder contactlenzen of bril. U zult echter ongetwijfeld ook uw vragen hebben over wat er gebeurd voorafgaand, tijdens en na de behandeling. Dit overzicht geeft antwoord op deze vragen. Wij zijn ervan overtuigd dat een goed geïnformeerde patiënt de behandeling comfortabeler zal ondergaan. Indien u nog vragen heeft, kunt u ons ten alle tijde bereiken via onze contactgegevens. Wij helpen u graag!

 

Onze behandelingswijze

In dit overzicht tonen wij aan dat een ooglaseroperatie nagenoeg risicoloos is en proberen wij u inzicht te verschaffen in onze patïentgerichte dienstverlening, waarbij wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

1) Uw eerste bezoek

Bij aankomst zult u verwelkomt worden door onze assistent(e). Voordat wij daadwerkelijk op de behandeling overgaan, zal hij of zij uitleg geven over de behandeling en wat u kunt verwachten. Hij of zij zal uw mogelijke vragen zo goed mogelijk beantwoorden, zodat u met een gerust gevoel de operatiekamer ingaat.
Allereerst onderzoeken wij uitgebreid de toestand van uw ogen. We gaan na of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaseroperatie. Door in het eerste stadium al zorgvuldig een analyse te maken, sluiten wij elk risico op complicaties nagenoeg uit.  

 

2) De intake

Onze assistent(e) zal uw ogen nagaan aan de hand van diverse technologiën. Deze onderzoeken zijn geheel pijnloos en u zult bij iedere stap geïnformeerd worden. Een gerustgestelde patïent is onze eerste prioriteit. Wij meten de exacte geometrie en dikte van uw hoornvlies (de buitenste laag van uw oogbol). Dit is van belang, omdat tijdens de behandeling de laserstraal uw hoornvlies minutieus zal hervormen. Bij Visus Oogkliniek laten wij niets aan toeval over. Wij meten tevens de kleine, unieke imperfecties in de wijze waarop uw ogen het licht waarnemen. Dit helpt ons ook om uw zicht te beoordelen in de schemer, zodat het resultaat van de operatie optimaal zal zijn. Hiernaast testen wij de grootte van uw pupillen, zodat wij er zeker van zijn dat uw pupillen na de operatie geen negatieve veranderingen vertonen in de manier waarop zij zich aanpassen aan verschillende lichtinvallen. Dit is met name voor uw nachtzicht van belang.

 

3) Controle door de arts

Onze optometrist zal de resultaten van de eerste screening analyseren en uw ogen verder blootstellen aan een zeer uitgebreide oogtest. Dit varieert van het maken van beelden van uw oogtraanvocht tot onderzoek van het zichtvermogen om contrast te zien. Indien uw zicht achteruit is gegaan door ouderdom (verziendheid), zullen wij testen of u toch in aanmerking komt voor Monovision. Uw optometrist zal uw ogen onderwerpen aan een compleet oogheelkundig onderzoek, zodat hij of zij nog gedetailleerder de conditie van uw ogen in kaart kan brengen. Wij zullen door middel van oogdruppels kunstmatig uw pupillen verwijden. Dit zal uw zicht gedurende een paar uur wazig doen maken. Uw arts zal vervolgens al uw vragen beanwoorden en mogelijke twijfels proberen weg te nemen. Ervan uitgaande dat u in aanmerking komt voor een ooglaseroperatie, is dit het moment waarop u kunt besluiten om daadwerkelijk de operatie in te plannen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen alle informatie rustig tot u te nemen en op een later moment uw besluit nemen.

 

 

4) Informatie- en zorgvuldigheidsplicht

Uiterlijk één dag voorafgaande aan de operatie zult u van ons een toestemmigsformulier en een informatiepakket ontvangen. Uw moet deze informatie goed bestuderen alvorens u uw toestemming verleent. Op de dag van de operatie zal de oogarts nog een laatste controle uitvoeren en de te volgen stappen met u bespreken. Hij of zij zal nog eenmaal het toestemmingsformulier samen met u doornemen en eventuele vragen beantwoorden. Ten slotte verleent u uw finale toestemming en ondertekent u het toestemmingsformulier.

5) Omkleden

U wordt naar een andere kamer gebracht waar u schoenhoesjes, een haarnet en een steriele overjas krijgt.

6) Neem de VISUS beer in ontvangst

U krijgt van ons een dr. VISUS knuffelbeer waar u tijdens de ingreep afleiding en comfort van kan krijgen. De knuffelbeer mag u na de ingreep naar huis meenemen.

7) Intralase kamer

Ter voorbereiding op de IntraLASIKbehandeling wordt u eerst naar de Intralase IFS 150 kamer gebracht en krijgt u verschillende oogdruppels. De omgeving rond uw ogen wordt door een verpleegkundige gesteriliseerd. U neemt plaats op een comfortabele stoel. Er wordt een klein toestel om de oogleden geplaatst zodat het knipperen met de oogleden wordt tegengegaan. Na het positioneren maakt de Intralase een horizontaal flapje onder het oppervlak van het hoornvlies. Alles bij elkaar duurt dit slechts 12 seconden. Het gaat op een rustige, comfortabele manier. Het kan een griezelige gedachte zijn dat er een flapje in uw ogen wordt gemaakt. Het flapje is echter slechts een derde van de dikte van een haar. Na het maken van het flapje wordt u naar een kamer gebracht waar u ongeveer 20 minuten kunt rusten. Hierna wordt u meegenomen naar de Schwind Amaris kamer.

8) Schwind Amaris kamer

U neemt plaats op de behandelstoel en krijgt ter voorbereiding op de ingreep nog enkele oogdruppels toegediend. Om te voorkomen dat u tijdens de behandeling knippert, wordt u gevraagd om naar een groen knipperend lichtje in de laser te kijken. Middels een klein apparaatje worden uw ogen opengehouden. Met een druk op de knop stuurt de arts uw persoonlijke informatie die in de computer van de laser is opgeslagen naar het apparaat, waarna korte laserpulsen de vorm van het hoornvlies veranderen. De hoeveelheid weefsel dat in totaal verwijderd wordt, is minder dan de dikte van een mensenhaar. Met de Schwind Amaris 1050Rs Excimer Laser duurt dit normaal gesproken slechts 8 seconden. Wanneer u beide ogen laat behandelen, wordt de procedure bij het andere oog herhaald. Tijdens de ingreep bent u volledig bij bewustzijn en kunt u alle stappen van de procedure volgen. Uw arts zal elke handeling uitleggen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Maakt u geen zorgen over knipperen, niezen, hoesten of welke andere plotselinge beweging dan ook. De laser volgt uw oogbeweging en compenseert elke honderdste van een seconde. Feitelijk kan er niets gebeuren dat gevaar oplevert of waarbij uw ogen risico lopen.

9) Uitrustkamer

De doktersassistent(e) zal u naar de uitrustkamer begeleiden waar u rustig kunt bijkomen. U krijgt wat snacks en drinken te nuttigen. De assistent(e) zal u instructies geven over de te nemen vervolgstappen en u uitleggen hoe u uw voorgeschreven oogdruppels moet toedienen.
 

10) Nacontrole door de oogarts

Na ongeveer een kleine half uur zal de oogarts u roepen voor een finale controle. Alvorens u naar huis gaat, maakt u een controleafspraak voor de volgende dag. 

11) Nacontroles

U zult waarschijnlijk een verandering opmerken zodra u thuis bent. De (onzichtbare) zwelling van uw hoornvlies maakt uw zicht wazig. Sommige patiënten kunnen deze momenten als overweldigend ervaren. Binnen 24 uur zal de zwelling afnemen. U kunt de eerste vier uur na de operatie mogelijk een gering pijngevoel ervaren. Dit zal binnen korte tijd verdwijnen. De meeste patïenten zijn binnen 24 uur in staat om auto te rijden. Wij garanderen u een veilig genezingsproces door onze zorgvuldige nazorg. U krijgt medicinale oogdruppels om infecties te voorkomen en een ooglap die u de eerst zeven nachten kunt dragen zodat u niet in uw ogen zult wrijven gedurende uw slaap.

 

 

12) Contact blijven houden

Indien u zorgen heeft over uw zicht, kunt u ons altijd benaderen voor een geruststellend gesprek. Of dit nu binnen een week, een maand of na een jaar is: wij staan altijd voor u klaar!

 

 

Maak een gratis afspraak
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug
Bedankt voor uw afspraakaanvraag. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Vraag de gratis brochure en DVD aan
Kom op uw gemak alles over ooglaseren te weten