Wat komt er kijken bij een ooglaserbehandeling

Opstaan zonder naar je bril te hoeven grijpen en in slaap vallen zonder aan je contactlenzen te hoeven denken: veel mensen hebben weleens aan een ooglaserbehandeling gedacht. Met name aan de voordelen en de vrijheid die ermee gepaard gaat. Maar als het om uw ogen gaat, wilt u natuurlijk geen risico’s nemen. Daarom bespreken wij in dit blog met u wat u te wachten staat wanneer u een behandeling ondergaat en de soorten behandelingen.

Het laseren van uw ogen

Het ondergaan van een ooglaserbehandeling is niet niks. U vraagt zich wellicht af wat er precies gaat gebeuren. Op de dag van de ingreep treft Visus Oogkliniek eerst de laatste voorbereiding en worden de laatste controles uitgevoerd. Voordat de ingreep wordt uitgevoerd wordt bij elke patiënt afzonderlijk een nieuwe oogmeting gedaan. Ook wordt het dossier door een aantal artsen doorgenomen, om zeker te zijn dat de behandeling succes gaat hebben.

Als alles is goedgekeurd wordt u naar een kamer gebracht waar u hoesjes voor uw haar en schoenen krijgt en een overjas. Ook krijgt u van ons een Visus beer waar u tijdens de behandeling afleiding en comfort van kan krijgen. Daarna wordt gestart met de behandeling. Eerst worden uw ogen verdoofd met verdovingsdruppels. U bent tijdens de ingreep volledig bij bewustzijn en u kunt alle stappen volgen. De ingreep zelf is kort. U zult niet langer dan vijf minuten in de kamer aanwezig zijn.

Wanneer het proces is afgerond wordt u naar de ontspanningsruimte gebracht waar onze verpleegkundige u verschillende instructies zal geven. Na 30 minuten zal een arts uw ogen controleren. Als alles is goedgekeurd kunt u naar huis.

Behandelmethoden

Ooglaseren is een zeer simpele, snelle en vrijwel pijnloze ingreep. Het resultaat van de behandeling is in zeer hoge mate afhankelijk van de ooglasermethode, de apparatuur en de deskundigheid van de arts. In de klinieken in Nederland worden er afzonderlijk verschillende methoden gehanteerd. In principe zijn er drie goede behandelmethoden: IntraLASIK, TransPRK en de nieuwste techniek, RelexSmile. Welke methode voor u het meest geschikt is, wordt door de arts in kwestie bepaald.

IntraLASIK

Met een IntraLASIK behandeling geeft de laser uw hoornvlies een aangepaste vorm. IntraLASIK is een volledig computergestuurde behandeling waardoor complicaties worden geminimaliseerd. De behandeling is veilig, secuur en biedt cliënten de beste visuele resultaten. Door de nauwkeurigheid van de behandeling heeft slechts 1% een herbehandeling nodig, tegenover 10% bij een andere ooglaserbehandeling. De grootste groep heeft na de ingreep direct 100% zicht. Voor de meeste patiënten is de hersteltijd slechts één dag.

TransPRK

Een TransPRK behandeling is een zeer vooruitstrevende manier van ooglaseren. Met de apparatuur voor een TransPRK behandeling is het mogelijk om de ingreep uit te voeren, zonder het oog aan te raken. Alle ingrepen worden aan het oppervlak van het oog uitgevoerd. De laser verwijdert het epitheel, een laagje aan het oppervlak van het oog, dat vanzelf weer aangroeit. Door de no touch methode wordt de veiligheid in grote mate gewaarborgd. De ingreep zelf is pijnloos. Visueel herstel van de behandeling duurt langer dan bij een andere behandeling, maar de eindresultaten zijn bij bepaalde sterkten juist weer beter.

Relex Smile

De Relex Smile lasermethode is momenteel de meest geavanceerde en vooruitstrevende ooglasermethode ter wereld. Met deze behandeling wordt er in plaats van een hoornvliesflap gewerkt met een smalle incisie van 2-4 mm. Deze incisie wordt gecreëerd door middel van de femto laser in de periferie van het hoornvlies. Met behulp van de machine wordt er een flinterdun schijfje weefsel gecreëerd in het stroma weefsel van het hoornvlies. Dit weefsel wordt vervolgens via de incisie verwijderd. Deze behandeling geeft minder bijeffecten dan elke andere behandeling, en de herstelperiode is tevens sneller.

En wat na de behandeling?

Na de behandeling zult u enig ongemak kunnen ervaren, maar in de meeste gevallen duurt dit niet langer dan een dag. Dezelfde dag nog zult u scherp zicht ervaren.

Misschien bent u bang dat uw ogen er in de toekomt op achteruitgaan. Hoewel de kans klein is, kan het zijn dat u in de toekomst weer een bril of contactlenzen nodig heeft. Wanneer u bij Visus Oogkliniek een behandeling ondergaat, heeft u levenslange garantie op uw ogen. Daarmee zijn wij een betrouwbare partner wie uw de rest van uw leven van dienst zal zijn.

Vrouw met laptop aan tafelFlesjes met alcoholische dranken