Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsvisitatie beroepsgroep NGRC

Visus Oogkliniek is een zorginstelling die refractiechirurgische ingrepen uitvoert. Hieronder vallen onder andere alle vormen van ooglaserbehandelingen. De beroepsgroep NGRC, het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie, die vertegenwoordigd de kwaliteit hiervan binnen Nederland. Nadere informatie over de beroepsgroep kunt u vinden op www.ooglaseradvies.org en op www.oogheelkunde.org/home-patienten. BIG geregistreerde oogartsen die méér dan 5 jaar ervaring hebben als oogarts en een trainingstraject hebben doorlopen op het vlak van refractiechirurgie, kunnen zelf een aanvraag doen om gecertificeerd te worden tot NOG-refractiechirurg.

De beroepsgroep toetst de kwaliteit en de vakkennis van oogartsen met als aandachtsgebied refractiechirurgie middels een kwaliteitsvisitatie. Een kwaliteitsvisitatie is een intercollegiale toetsing van het gehele zorgverleningsproces. Daarbij worden de oogartsen o.a. getoetst op de geboekte resultaten, kennis, bij- en nascholing, naleving van de landelijke richtlijnen en complicaties. Tevens wordt de kliniek beoordeeld op de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid, hygiëne, naleving van regels en de inrichting van processen. Onze medisch directeur Otto Wolter is binnen Visus Oogkliniek op 25 september 2015 succesvol gevisiteerd. Certificering van onze andere BIG geregistreerde oogartsen loopt. Verwachting is dat dit traject eind 2016 is afgerond. 

Overige kwaliteitsgaranties

  • Alleen de beste apparatuur;
  • Hooggekwalificeerde, ervaren en internationaal bekende oogartsen;
  • NOG en NGRC geregistreerde oogartsen; 
  • Objectief advies over de best mogelijke behandeling;
  • Strikte protocollen in welke ieder medische stap nauwkeurig is vastgelegd;
  • Er wordt gewerkt met een Informed Consent (een ondertekend toestemmingsformulier ten behoeve van de behandeling) die in lijn is met de WGBO; 
  • Bij VISUS Oogkliniek krijgt u de meest complete behandeling voor een heldere en eerlijke totaalprijs.

 

ZKN gecertificeerde kliniek

Visus Oogkliniek is zeer verheugd om u mee te delen dat wij sinds juni 2016 lid zijn van ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) en volledig gecertificeerd zijn. In de afgelopen periode (maart-mei 2016) zijn alle locaties van Visus Oogkliniek door onafhankelijke auditoren getoetst op de naleving van de strenge kwaliteit- en veiligheidsnormen van ZKN. Visus Oogkliniek toont middels het behalen van het ZKN keurmerk aan haar patiënten dat het voldoet aan de strengste normen die door de brancheorganisatie worden gesteld aan privé klinieken. Als patiënt moet u kunnen uitgaan van kwaliteit. Zo adviseert de consumtenbond bijvoorbeeld ook dat u naar een ZKN kliniek gaat met NOG/NGRC geregistreerde artsen (consumentengids feb. 2015).

ZKN is de brancheorganisatie voor zelfstandige privé klinieken in Nederland. ZKN heeft als doelstelling om de kwaliteit van de medische behandelingen, geleverd door zelfstandige klinieken te bevorderen en inzichtelijk te maken voor iedere patiënt in Nederland. Klinieken worden alleen als leden erkend, indien zij een hoog kwaliteitsniveau hebben en dit kunnen aantonen tijdens verscheidene audits. Klinieken met het ZKN keurmerk voldoen aan strenge eisen van o.a. kwaliteit, professionaliteit, risicobeheersing, veiligheid van apparatuur, infectiepreventie en medicatieveiligheid. Kortom: het ZKN keurmerk beoordeelt het gehele functioneren van de kliniek en de kwaliteit van het gehele zorgproces. 

Maak een gratis afspraak
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug
Bedankt voor uw afspraakaanvraag. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Vraag de gratis brochure en DVD aan
Kom op uw gemak alles over ooglaseren te weten