Last van droge ogen?

Het hebben van droge ogen is natuurlijk ontzettend vervelend, je krijgt dan een branderig gevoel en het oog kan gaan tranen. Dit wil je natuurlijk niet, echter is het wel iets wat veel voorkomt op de wereld. In totaal hebben wel 40 miljoen mensen last van droge ogen, dat is dus ontzettend veel. Gelukkig zijn er wel enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat je van je droge ogen af komt. We hebben voor jou de meest belangrijke tips op een rijtje gezet, zo kun je na het lezen van deze blog weer gewoon normaal kijken zonder dat alles jeukt en traant.
De oorzaken
Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor droge ogen. De meest voor de hand liggende en de meest voorkomende zijn computerschermen, verwarmingen, ziekte, medicatie en een oogoperatie. Het computerscherm zendt blauw licht uit, dit zorgt ervoor dat je ogen extra moe worden en hierdoor kunnen ze uit gaan drogen. Waarschijnlijk merk je het wel als je een paar uur achter de computer hebt gezeten. Dit kun je dus verminderen door af en toe een pauze in te lassen. Ook kan de verwarming zorgen voor uitdroging, dit komt omdat de lucht in huis dan niet vochtig genoeg is. Een manier om dit op te lossen is door een lucht bevochtiger aan te schaffen of door een bakje water aan de verwarming te hangen. Zo krijg je alsnog voldoende luchtvochtigheid in je huis.

 

Voedingsstoffen
Een andere manier om droge ogen op te lossen is door te supplementeren met bepaalde vitamines. Vitamines zorgen ervoor dat alles in je lichaam goed werkt, dus ook voor je ogen. Voor je ogen helpen deze vitamines omdat ze tranen stimuleren, zo krijg je dus een goed vochtig oog. Dit zorgt er weer vervolgens voor dat de verdroging verminderd zal worden. De vitamines die je kunt slikken voor droge ogen zijn Vitamine A, D3, E en Omega 3 vetten. Omega 3 vetten zitten in noten en vis, maar ook in avocado of andere vettige bronnen.

 

Behandeling
Het is belangrijk om de bovenstaande vitamines te gaan slikken. Zo zorg je ervoor dat alles werkt en dat je oog er zelf voor kan zorgen dat de uitdroging tegen wordt gegaan. Je hoeft dus geen enge of dure operaties te ondergaan, het is iets wat het lichaam prima zelf op kan lossen met een beetje hulp. Wat ook handig is, is om gebruik te maken van oogdruppels. Druppel je ogen dan ook iedere 4 uur. Zo zorg je voor een constante vochtige basis, uitdroging wordt zo onmogelijk gemaakt. Heb je dus last van droge ogen? Volg dan deze stappen en je zult zien dat het iets is wat heel makkelijk opgelost kan worden.

Lachende vrouw op een bergArts en patient ogen laseren