Leesbrilcorrectie

Monovision

Met Monovisie kan presbyopie behandeld worden. De arts zorgt ervoor dat met één oog goed in de verte gekeken kan worden en met het andere oog goed dichtbij. Beide ogen werken vervolgens als een team samen, één oog spant zich meer in wanneer er verderop gekeken wordt. Het andere oog ziet de voorwerpen die dichtbij zijn scherper.

Hoe wordt Monovisie uitgevoerd?

Met Monovisie wordt dezelfde techniek toegepast als met IntraLASIK of TransPRK. Het wordt alleen anders berekend. Hierbij worden uiteraard ook alle brekingsafwijkingen als verziendheid, bijziendheid en ouderdomsverziendheid behandeld.

 

Hoe werkt Monovisie?

Onze hersenen zijn onophoudelijk bezig met het verwerken van informatie die zij van onze zintuigen doorkrijgen. Visuele informatie wordt ook verwerkt. Voordat presbyopie zich manifesteert, kunnen onze ogen de focus zodanig aanpassen dat het voorwerp waar we ons op richten duidelijk zichtbaar is. De andere voorwerpen die zich op een andere afstand bevinden, zullen vaag te zien zijn. Of het voorwerp waar we ons op richten nu ver of dichtbij is, onze hersenen zorgen ervoor dat het scherp te zien is. Met Monovisie moet iemand er aan wennen om op de verschillende afstanden scherp te kunnen zien. Voor de meesten kost die aanpassing twee tot vier weken. Bij elke visuele correctie komt het weleens voor dat iemand niet goed op de behandeling reageert. Zo ook bij Monovisie. De arts zal degene die overweegt om een operatie te ondergaan om deze brekingsafwijking te laten verhelpen, twee weken lang een monovisiebril of lenzen laten dragen om uit te proberen of deze methode zal bevallen.

Kan een Monovision behandeling hersteld worden?

Ja, in de meeste gevallen kan een Monovision met een simpele ingreep hersteld worden. Indien u minimaal 6 maanden na uw behandeling ontevreden bent over het zicht met monovisie, dan kunnen wij de behandeling herstellen waarbij u een scherp zicht krijgt voor de verte. Wij rekenen hiervoor €500,-. 


Meer informatie over Monovision

Indien u meer wilt weten over Monovisie, dan kunt u onze kennisbank raadplegen. Onze kennisbank bevat honderden vragen waar u alles over ooglaseren en andere refractieve behandelingen kunt vinden. 
 

Maak een gratis afspraak
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug
Bedankt voor uw afspraakaanvraag. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Vraag de gratis brochure en DVD aan
Kom op uw gemak alles over ooglaseren te weten