Informatie over lensimplantaten

Haarscherp zicht van de beste kwaliteit

Zijn uw ogen niet geschikt voor ooglaseren? Wij hebben goede alternatieven.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling is er bij VISUS Oogkliniek een andere behandelmogelijkheid beschikbaar, die zeker het overwegen waard is. Lensimplantaten worden gebruikt om hogere afwijkingswaarden van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren naar optimaal zicht. Op cliënten met een uitzonderlijke oogafwijking na, komt vrijwel iedereen in aanmerking voor lensimplantatie.

Artisan / Artiflex lens implantatie

Contactlensimplantaten zijn vergelijkbaar met een kleine ‘contactlens’, welke in het oog geplaatst wordt, in plaats van op het oog. Voordelen zijn een pijnvrije behandeling met een zeer snelle hersteltijd en een uitzonderlijk helder zicht. Personen die nog niet op hoge leeftijd zijn en een aanzienlijk afwijkende sterkte of een extreem dun hoornvlies hebben, zijn de meest geschikte kandidaten voor deze behandeling.


Lees meer over Artisan / Artiflex lens implantatie

Multifocale lensimplantatie (Prelex)

Indien u uw zicht wilt verbeteren of u verlangt naar volledig zicht zonder hulpmiddelen, zoals bril of contactlenzen, dan kan de multifocale lens de juiste oplossing voor u zijn. De multifocale lensimplantaat geeft uw oog weer zijn scherptestelling en refractieve vermogen. Prelex kan worden gebruikt om allerlei refractieafwijkingen, zoals astigmatisme, matige tot hoge myopie (bijziendheid) en hypermetropie (verziendheid) te corrigeren. In veel gevallen is het vooral nuttig om deze behandeling toe te passen bij presbyopie, het onvermogen om dichtbij scherp te zien op latere leeftijd. Enkele voordelen van Prelex zijn - in tegenstelling tot andere vormen van refractieve chirurgie - dat Prelex kan worden toegepast bij mensen met presbyopie, droge ogen, dun hoornvlies of hoge refractieafwijkingen. Bovendien kan je met Prelex-lensimplantaten nooit staar ontwikkelen, omdat de natuurlijke lens wordt verwijderd.

Lees meer over Multifocale lensimplantatie (Prelex)

Maak een gratis afspraak
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug
Bedankt voor uw afspraakaanvraag. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Vraag de gratis brochure en DVD aan
Kom op uw gemak alles over ooglaseren te weten