Nederlandse sportschutter na ooglaserbehandeling kampioen

(30 September, 2015)


Nederlandse sportschutter Peter Hellenbrand één maand na zijn ooglaserbehandeling ‘Nederlands Kampioen Luchtgeweer 2015’ geworden
Op 20 augustus 2015 heeft Olympisch sportschutter Peter Hellenbrand beide ogen laten laseren bij Visus Oogkliniek. Hellenbrand is professioneel sportschutter en is bij de Olympische spelen in Londen 2012 op de vijfde plaats geëindigd.

Hellenbrand gebruikte tijdens het schieten tot heden altijd een schietbril, waarbij voor correctie van de cilinderafwijking de draaiing van het glas extreem belangrijk is en er beperkt zicht is als deze zich per ongeluk verplaatst. Schieten met contactlenzen was geen optie. De lenzen dienden voortdurend zuiver te zijn, gezien de precisie van de schietsport. De lenzen moesten daarom constant in en uit gedaan worden, wat de wedstrijden niet vergemakkelijkte. Allemaal niet ideaal dus.

Begin dit jaar stond voor Hellenbrand zijn besluit dan ook vast: hij wilde van zijn lenzen af en besloot om zijn ogen te laten laseren. Hij bezocht daarvoor verschillende privéklinieken. Uiteindelijk besloot hij om voor Visus Oogkliniek te kiezen.

Spannend vond Hellenbrand het laseren wel, vooral omdat de ogen van cruciaal belang zijn voor een professioneel, fulltime sportschutter. Achteraf gezien was die spanning nergens voor nodig: de Intralasik behandeling verliep vlekkeloos en zijn herstel verloopt voorspoedig. Sterker nog, Peter Hellenbrand is precies één maand na zijn behandeling, op 20 september 2015, Nederlands Kampioen Luchtgeweer geworden. Wij feliciteren Peter Hellenbrand met dit fantastische resultaat.

Met zijn nieuwe zicht en nationaal succes kan Hellenbrand zich nu volledig gaan richten op het behalen van zijn tweede Olympische startbewijs. Visus Oogkliniek wenst hem daarbij veel succes en hoopt hem bij de Olympische Spelen van 2016 te kunnen bewonderen.