Ogen en de computer

Heel veel mensen zitten iedere dag toch weer achter hun computer. Dit is natuurlijk logisch, het is tenslotte de plek die gebruikt wordt om je dagelijkse bezigheden te verrichten. Maar wist je dan ook dat dit erg slecht voor je ogen is? Een computer scherm is namelijk helemaal niet goed voor je ogen en het kan dan ook goed zijn dat je mogelijk schade oploopt door te lang naar het scherm te staren. Pijn aan de ogen ontstaat voornamelijk wanneer de ogen te veel licht te verduren krijgen. Dit kan dus komen door lampen op het werk maar ook door een te fel computer scherm. Daarnaast is het verstandig om de ogen in de loop der tijd te laten meten. Als je bril namelijk niet meer goed is dan kloppen de glazen niet meer. Het gevolg is dan ook dat je hiervan ook weer last kan krijgen van de ogen.

Scherm

Wat ook bij kan dragen aan ogen die moe zijn is dat je te dicht op het scherm zit. Hierdoor drogen de ogen uit en dit heeft weer tot gevolg dat ze kunnen gaan jeuken. Probeer dus altijd om een beetje afstand tot je scherm te nemen, zo voorkom je dat je last krijgt. Ook is het zo dat een nieuwer scherm beter is voor de ogen dan een erg oud scherm. Dit komt door de techniek in het scherm, het is dan ook een tip om, om de zoveel jaar toch een nieuw scherm te kopen. Zo voorkom je dan ook pijn aan de ogen. Daarnaast moet je de muis ietwat verder naar achter zetten. Zo leun je minder voor over en hierdoor heb je dus ook meer afstand tussen jouw blik en het scherm.

Houding

Daarnaast is het verstandig dat je toch wel ene goede houding aanneemt. Zo moet je dus wel rechtop gaan zitten, als je een beetje onderuit gezakt zit dan sta je niet goed voor je scherm en hierdoor krijgen je ogen nog meer last. Ook moet je een goede stoel hebben die zorgt voor een geschikte hoek ten opzichte van het scherm. Zo krijg je dus ook weer een beter zicht op het scherm. Kijk eens op internet voor een uitleg van een goede houding, dan weet jij ook wat je moet doen. Er zijn nog wel een paar tips die we je mee kunnen geven. Zo is het verstandig om te blijven knipperen. Je ogen blijven zo vochtig en dit heeft weer tot gevolg dat de kans op irritatie kleiner is. Ook kun je er voor kiezen om langs een oogarts te gaan. Zo kun je precies zien of alles nog wel klopt met je zicht of dat je misschien een bril of lenzen nodig hebt. Volg deze tips en let hier op, het kan je een hoop last aan de ogen besparen.

Vrouw met fotocameraschwind amaris 1050rs