Ogen laseren in 2018

Het is december en dat betekent dat 2017 bijna ten einde is. De maand december is voor velen een drukke maar leuke maand met kerstborrels, jaarafsluitingen, eindbalansen en natuurlijk de feestdagen zelf. Toch is het belangrijk om ondanks de drukte deze maand te kijken naar je plannen voor volgend jaar. Wanneer er bijvoorbeeld medische ingrepen voor volgend jaar gepland staan, zoals een ooglaserbehandeling, is het goed om je zorgverzekering te bekijken en zo nodig bij te stellen. Dit zou weleens een hoop kosten kunnen voorkomen.

Kosten

Het laten laseren van je ogen kan behoorlijk in de kosten lopen. Toch hoeft het niet duur te zijn en zal een ooglaserbehandeling op den duur kosten besparen. Bedenk je maar eens wat je de rest van je leven kwijt zou zijn aan brillen, lenzen en andere benodigdheden. Een overzicht van de kosten van ogen laseren vind je op deze pagina.

Vergoeding ogen laseren

In sommige gevallen wordt (een deel van) een ooglaserbehandeling of medicatie vergoed door uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw verzekering. Wanneer u in 2018 van plan bent om uw ogen te laten laseren en de maandelijkse kosten aan de zorgverzekering zijn voordeliger dan de behandeling zelf, kan het verstandig zijn om uw verzekering deze maand nog aan te passen. Raadpleeg uw verzekeraar voor de eventuele hoogte van een vergoeding.

Vergoeding van ooglaserbehandelingen is in het leven geroepen om een dergelijke behandeling voor een groter publiek toegankelijk te maken. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat u om medische redenen een ooglaserbehandeling moet ondergaan. Wanneer dit zo is zal de behandeling vanuit uw basisverzekering worden vergoed. Als dit het geval is, stellen wij dit vast tijdens het vooronderzoek.

Waarom ogen laseren?

Mensen laten hun ogen laseren voor veel verschillende reden. De meest voorkomende reden is dat mensen verlost willen zijn van een bril of contactlenzen, en direct in de ochtend scherp willen kunnen zien. Wanneer je je ogen laat laseren bij Visus, heb je dan ook levenslang garantie op scherp zicht. Bij de meeste behandelingen kan je na enkele uren al scherper zien dan voorheen. De hersteltijd van een behandeling is daarmee snel. Ook het laseren zelf duurt slechts een paar seconden.

Misvattingen over ogen laseren

Toch zijn er veel misvattingen over ooglaserbehandelingen. Zo denken veel mensen dat een behandeling veel risico met zich meebrengt, erg pijnlijk is en niet te betalen is. Toch zijn deze drie niet waar. Wanneer je je verdiept in ogen laseren zal je daarachter komen. De ontwikkelingen van het ogen laseren zijn inmiddels zo ver, dat wij kunnen verzekeren dat je levenslang scherp zal zien na een ooglaserbehandeling. Het resultaat van een ooglaserbehandeling merk je, afhankelijk van de behandeling, na enkele uren al. Tevens is een behandeling niet pijnlijk omdat in de meeste gevallen het laseren enkel vanaf het oppervlak van het oog gebeurt. Snijden in het oog is om die reden ook niet meer nodig. Ook hoeft ogen laseren helemaal niet duur te zijn. Afhankelijk van behandeling zal een behandeling zich op den duur uitbetalen.

Heeft u meer vragen over een ooglaserbehandeling, of wilt u vrijblijvend kijken of u zelf geschikt bent voor een behandeling? Neem dan contact met ons op.

Vrouw kijkt door bladSterretjes vuurwerk