Ogen laseren? Dit zijn de behandelingen in een notendop

 

Overweegt u om uw ogen te laten laseren? Dan zult u binnenkort voor eens en altijd verlost zijn van uw bril of uw contactlenzen. Echter zijn er ontzettend veel mogelijke behandelingen binnen de refractiechirurgie. Ieder oog is immers anders. In dit blog worden de behandelingen besproken die bij Visus worden aangeboden.

Voor een behandeling

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Hier worden de mogelijkheden voor jouw ogen besproken. Tevens wordt er een uitgebreid vooronderzoek gehouden waar je ogen worden onderzocht en de behandeling precies wordt bepaald. Op de behandeldag worden je ogen nogmaals nagekeken. Ongeacht welke behandeling jij ondergaat, binnen drie uur sta je weer buiten. En dat is inclusief het uitrusten na een behandeling.

ReLEx SMILE

De ReLEx SMILE-methode is momenteel de meest vooruitstrevende ooglaserbehandeling. Deze behandeling geeft minder bijeffecten dan andere behandelingen. De ReLEx SMILE-methode werkt met een smalle incisie van 2-4 mm. Deze wordt gecreëerd met een laser in de periferie van het hoornvlies. Dit maakt wegbranden van weefsel en een hoornvliesflap niet langer nodig. Hierdoor worden alle complicaties die kunnen optreden bij de hoornvliesflap opgeheven wat dit een zeer veilige behandeling maakt. Ook zal je minder last van droge ogen hebben na een behandeling. De ReLEx SMILE-behandeling is te vergelijken met een kijkoperatie.

TransPRK

De TransPRK-methode staat ook wel bekend als de No touch ooglaserbehandeling. Alle ingrepen bij deze behandeling worden namelijk vanaf het oppervlak van het oog uitgevoerd. De laser verwijdert bij deze behandeling het epitheel, een laagje aan het oppervlak van het oog dat vanzelf weer aangroeit. Het oog wordt bij deze behandeling niet aangeraakt. Dit maakt deze behandeling de veiligste ter wereld. De behandeling is pijnloos. Na afloop kan u last hebben van droge ogen of van veel tranen. De ogen kunnen opzwellen en gevoelig zijn. Deze bijeffecten verdwijnen vanzelf.

IntraLASIK

Een IntraLASIK behandeling is een behandeling waarmee statistisch gezien de beste resultaten worden geboekt. Met deze behandeling kan je er dan ook vanuit gaan dat je na afloop 100% zicht hebt. Tijdens de behandeling krijgt u verschillende soorten oogdruppels. Vervolgens wordt door de Intralaser een horizontaal flapje gemaakt onder het oppervlak van het hoornvlies. Dit is slechts een flapje ter dikte van een derde van een haar. Het klinkt dus enger dan het is. Door middel van verschillende laserpulsen wordt vervolgens het hoornvlies van vorm veranderd, wat ervoor zorgt dat u scherp gaat zien. De behandeling is vrijwel pijnloos, op wat ongemak na. Na de behandeling kunt u last krijgen van zwelling en wazig zicht. Binnen 24 uur zal dit over zijn.

Wavefront

Met een Wavefront-behandeling zal u high-definition zicht hebben. Deze 3D-meetmethode wordt gedaan door een combinatie van TransPRK en IntraLASIK. U zult niet alleen beter kunnen zien, maar ook contrast en fijne details beter kunnen waarnemen. Meer informatie over deze behandeling kunt u vinden in onze kennisbank.

Monovision ofwel leesbrilcorrectie

Presbyopie is een probleem wat vaak optreedt wanneer met ouder wordt. Met een leesbrilcorrectie kan dit behandeld worden. De behandeling zorgt ervoor dat met het ene oog goed in de verte kan worden gekeken en met de andere dichtbij. De ogen werken vervolgens samen om alles goed te kunnen zien. Met deze behandeling wordt dezelfde techniek toegepast als bij TransPRK of IntraLasik, alleen de waarden worden anders berekend.

Lensimplantatie

Als uw ogen niet geschikt zijn voor ooglaseren, is een lensimplantatie een overweging waard. Lensimplantaten worden gebruikt om hogere afwijkingswaarden van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren naar optimaal zicht. Vrijwel iedereen komt hiervoor in aanmerking. Een lensimplantaat wordt in in het oog geplaatst, in plaats van op het oog bij een contactlens. De behandeling zelf is pijnvrij en de hersteltijd is zeer snel.

Wanneer u een afspraak maakt bij Visus zal de meest geschikte behandeling voor u worden bepaald. Hoe deze behandeling in zijn werk gaat wordt uitgebreid met u doorgenomen. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

Close up manOog met verlichtende stralen