Ogen laseren? Zo gaat dat in zijn werk

2018 is begonnen! Ben jij van plan om dit jaar je ogen te laten laseren? Of overweeg je dit? Dan beantwoorden we in dit blog al jouw vragen over een ooglaserbehandeling. Hoe gaat een behandeling in zijn werk, hoeveel tijd ben je kwijt en wat zijn eventuele complicaties? En niet te vergeten: wat zijn de voordelen? Je leest het hier.

Waarom ogen laseren?

De meeste patiënten die hun ogen laten laseren doen dit uit gemak. Zij willen niet langer vastzitten aan een bril of contactlenzen en gewoon altijd en overal scherp kunnen zien. Een logische reden, lijkt ons. Andere mensen doen dit vanuit medische redenen. Wat je reden ook is: een ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat je levenslang garantie hebt op scherp zicht. Zonder dat je hiervoor een bril of contactlenzen voor nodig hebt.

Een behandeling

Wanneer je ervoor kiest om een ooglaserbehandeling te ondergaan, begint dat met een uitgebreid vooronderzoek. In dit vooronderzoek worden je ogen onderzocht en wordt de juiste behandeling bepaald. Uiteraard worden hier alle vragen beantwoord zodat je met een gerust hart de behandeling kan ondergaan.

Op de behandeldag zelf worden je ogen nogmaals nagekeken. In totaal ben je op de behandeldag plus minus drie uur binnen. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten. De laser is maar een paar seconden actief. Wanneer je aan beide ogen moet worden behandeld, gebeurd dit meestal op dezelfde dag.

Pijn, verdoving en complicaties

Een behandeling is niet pijnlijk! Wel kunnen er ongemakken zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van de behandeling. Ook afhankelijk van de behandeling is de verdoving. In de meeste gevallen wordt het oog plaatselijk verdoofd met oogdruppels. Na de behandeling kan er een geïrriteerd gevoel optreden. Droge ogen is dan ook een veelgehoorde klacht. Hier krijg je uiteraard oogdruppels voor. Echter zal je al snel na de behandeling scherper zien. Bij sommige behandelingen al binnen een paar uur. Bij andere behandelingen kan het een paar dagen duren. Daarom adviseren wij om tot 2 dagen na de behandeling niet te gaan autorijden.

Nazorg

Het is erg belangrijk om na de behandeling voorzichtig te zijn met je ogen, om complicaties tegen te gaan. Dat betekent niet wrijven in je ogen en uiterst voorzichtig zijn met activiteiten waarbij iets in je ogen terecht kan komen. Probeer de eerste uren na de behandeling je ogen zo veel mogelijk gesloten te houden. Zorg ook dat er geen water en zeep in je ogen terechtkomt. Oogdruppels helpen tegen het droge en jeukerige gevoel. Ook het dragen van make-up kan niet de eerste week na de behandeling.

Heb je vragen over een behandeling of ben je benieuwd of je zelf geschikt bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Vrouw die sportSigaret