Ogen laseren in Nederland

In Nederland zijn er vrij veel mensen die een oogoperatie ondergaan, ze doen dit omdat ze het een beetje beu zijn om een bril te dragen of omdat ze gewoon last hebben van hun ogen. Maar wist je ook dat het ongeveer drie minuten duurt om ieder oog te behandelen? Waarschijnlijk niet, dit is ook niet zo heel erg raar, er bestaat namelijk nog altijd een beetje een grijs kennis gebied omtrent het laseren van ogen. Laten we eens wat dieper naar het onderzoek en operatie kijken.

De kosten van de operatie

Een operatie kost toch al gauw een paar honderd euro per oog, hoe beter en uitbundiger de operatie hoe hoger de kosten natuurlijk. Deze kosten zijn te verklaren uit de benodigde kennis die vereist is voor het uitvoeren van de operatie. Het is natuurlijk belangrijk dat je wel een goede arts hebt, vandaar dat je hier toch wat extra voor betaald.

De operatie zelf

Veel mensen denken dat je blind wordt van laseren, dit is natuurlijk klinkklare onzin. Een operatie is er juist om je ogen beter te maken, niet om ze kapot te maken. Je kunt dan ook gewoon goed zien na de operatie. Ook maakt het niet uit als je knippert, niest of beweegt tijdens het laseren. Een goede arts die gebruikt namelijk geavanceerde techniek die er voor zorgt dat het heel precies wordt uitgevoerd, fouten kunnen dan ook niet voorkomen.

 Doelgroep

Je kunt de ogen laten laser tot je wel 100 jaar bent geworden. Er geldt dan ook geen wettelijke maximumgrens voor het laseren van de ogen. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn om de operatie te ondergaan, maar voor de rest kan iedereen zijn ogen laten laseren. Het duurt dus maar drie minuten per oog, dit is echt super kort! Ook kun je de ogen laten laseren als je last hebt van oude ogen of van vermoeide ogen, door het laseren kun je weer gewoon zien en lezen. Staar kan ook verholpen worden, het is dus echt een optie die voor iedereen geschikt is die last heeft van oogproblemen. Wat betreft de ingreep, de kans is groot dat je de avond na het laseren al weer beter kunt zien. De volgende dag is dit zelfs nog beter. Binnen een maand is het resultaat optimaal bereikt. De meesten kunnen de dag daarna dan ook weer gewoon aan het werk.

Tips

Er zijn nog wel een paar tips die we je kunnen meegeven, de eerste is dat je goed onderzoek moet doen naar de chirurg. Kijk dan ook wat hij al heeft gedaan en wat zijn ervaring is op het gebied van laseren. Zo kun je precies zien of dit een persoon is die de taak goed uit kan voeren. Ook is het handig om je niet al te druk te maken. Volgens een NICE onderzoek blijkt het namelijk dat er geen lange termijn gevolgen zitten aan het laseren van de ogen, je kunt dus met een gerust hart gaan slapen.

 

 

Close up bruine ogenArt oog