Relex SMILE

Steeds meer mensen in Nederland kiezen er voor om hun ogen te laten laseren. Dit is nu eenmaal veel makkelijker in het dagelijks leven, je hebt immers geen bril of lenzen meer nodig om te kunnen zien. Er zijn diverse lasermethodes die gebruikt worden voor de ingreep aan het oog, echter is de Relex SMILE methode wel de meest bekende op dit moment. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van deze methode en hoe het nu precies werkt.

Hoe gaat deze methode?

Bij deze methode hoef je niet meer de hoornvliesflapjes te maken, dit is natuurlijk een groot voordeel. Normaal wordt er namelijk een laagje van het vlies losgemaakt, met de SMILE is dit overbodig. Je kunt namelijk bij deze ingreep een kleine opening laten maken in het hoornvlies. Dit gebeurt met een heel klein en precies lasertje. Eigenlijk is het dus een schijfje weefsel wat er wordt gemaakt. Deze zal worden weggehaal via het gat, hierdoor is wegbranden dus ook niet meer nodig.

Voordelen van de methode

Er zitten diverse voordelen aan deze soort methode voor het laten laseren van de ogen. Het grootste voordeel is dus gewoon dat je geen flapje meer hoeft laten weghalen, hierdoor wordt de ingreep veel makkelijk en ook nog eens minder ingrijpend. Op deze manier zal de flap niet worden verschoven, dit is niet meer mogelijk. Daar komt ook nog bij dat de stabiliteit van het hoornvlies vele malen hoger zan zijn dan normaal. Het is dus ideaal voor de mensen die vrij actief zijn, je loopt minder snel beschadigen op.

Maar dat was nog niet alles. Door de SMILE methode zul je namelijk ook veel minder snel droge ogen hebben, het voordeel hiervan is dat de irritatie aan de ogen eigenlijk niet voor zal komen. Zo hoef je in ieder geval niet iedere dag te druppelen. Daar zit tenslotte niemand op te wachten. Het is ook nog eens zo dat de operatie super snel klaar is, de effecten zijn dan ook gelijk merkbaar. Zo heb je binnen no time het zicht waar je op gehoopt had. Het laatste voordeel is dat het veel veiliger is dan de andere methodes, het hoornvlies blijft namelijk intact.

De methode is dus ideaal voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn ogen te laten laseren. Het is snel, het heeft veel minder risico’s en het is ook nog eens veel handiger dan de andere methodes. Dit is dan ook de reden dat dit nu eigenlijk de standaard is. Mocht je jouw ogen willen laten laseren dan is dit echt de oplossing!

 

 

 

Lachende vrouw op een berg