Schade aan de ogen door de zon

Het is natuurlijk heerlijk om op een warme zomerdag in het zonnetje te gaan zitten. Maar wist je dat de zon helemaal niet zo goed is voor je ogen? De stralen die de zon afstraalt kunnen er voor zorgen dat je aardig wat schade ondervindt aan de ogen. Nu lijkt dit niet bepaald erg, maar op de lange termijn kan het wel degelijk voor complicaties zorgen. Het is dus belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Maar hoe kun je dit het beste doen? En waarom is de zon dan eigenlijk slecht voor de ogen?

Waarom is de zon slecht voor de ogen?

De zon die straalt naast warmte ook een hoop UV stralen uit. Deze stralen zijn niet alleen slecht voor de huid maar ook voor de ogen. Als je te lang in de zon zit dan heb je een grotere kans op huidkanker. Veel mensen weten echter niet dat de UV stralen er ook voor kunnen zorgen dat de goede cellen in de ogen af zullen breken. Deze cellen heb je nodig om kleur en diepte te kunnen zien. Het is dus van belang dat deze wel degelijk intact blijven. Het is wel zo dat je in de zon kunt lopen zonder dat je in een keer blind zal worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de hele dag in de schaduw moet zitten. Het is alleen wel zo dat je beter de zon in de middag kunt mijden of je kunt er voor kiezen om dan een zonnebril te dragen. Op dat moment is de zon namelijk het sterkst. Je moet een beetje hetzelfde denken als met zonnebrand, hierbij moet je er ook voor zorgen dat je het heetste moment van de dag ontloopt.

Wat kun je er tegen doen?

Goed, de eerst tip die hebben we al genoemd. Je moet er dus voor zorgen dat je niet op het heetste moment van de dag in de zon loopt te kijken. Schaf dus een goede zonnebril aan als je jouw ogen wilt beschermen, het liefst een Polaroid bril. Ook is het handig om voldoende groente en fruit te eten. Zo zorg je er voor dat je cellen optimaal aangemaakt kunnen worden. Hierdoor is de kans op beschadiging al minder. Neem dus in de middag eens lekker een fruitsalade. Dit is sowieso ontzettend lekker op een warme zomerdag!

Art oogYoga op balkon/terras