ReLEx SMILE

ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction)

De ReLEx SMILE-laser methode is momenteel de meest geavanceerde en vooruitstrevende ooglaser methode ter wereld. De SMILE-methode heeft over een periode van 10 jaar bewezen minder bijeffecten te geven dan andere behandelingen. De SMILE-methode is de baanbrekende laserbehandeling voor de toekomst in de refractie chirurgie. 
Met oogarts Otto Wolter hebben wij hierin een specialist in huis die al enige jaren deze methode toepast en hierover ook gepresenteerd heeft op congressen.

Hoe werkt de ReLEx SMILE-laser methode? 
In plaats van een hoornvlies flap, werkt de ReLEx SMILE met een smalle incisie van 2-4 mm. Deze incisie wordt gecreëerd door middel van de femtosecond laser in de periferie van het hoornvlies. Met behulp van de ”Visumax” femtosecond laser wordt er een flinterdun schijfje weefsel (lenticule) gecreëerd in het stroma weefsel van het hoornvlies. Deze lenticule wordt vervolgens verwijderd via de incisie van 2-4 mm. Een excimer laser (het wegbranden van weefsel) is niet meer nodig. We kunnen deze methode vergelijken met een kijk operatie.

Hoe veilig is de ReLEx SMILE-laser methode? 
De SMILE-methode is één van de meest veilige oog laser methode ter wereld. De SMILE is veiliger dan de LASIK, en heft alle complicaties op die mogelijk kunnen ontstaan bij het maken van de flap. Tevens wordt de stevigheid van het hoornvlies niet tijdelijk aangetast zoals bij de LASIK-methode. Omdat de er bij de SMILE geen flap wordt gemaakt in het hoornvlies, worden de zenuwen die in het hoornvlies liggen veel minder beschadigd dan bij de LASIK. Dit resulteert in minder risico op droge ogen na de laserbehandeling.
Maak een gratis afspraak
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug
Bedankt voor uw afspraakaanvraag. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Vraag de gratis brochure en DVD aan
Kom op uw gemak alles over ooglaseren te weten