Vergoeding ooglaseren

Zoals je misschien al weet hebben aardig wat mensen in Nederland last van hun ogen en willen ze van hun bril en lenzen af. Dit kan doormiddel van het oog laseren. Zo wordt het oog als het ware gerepareerd en kun je weer gewoon zonder beperking aan het oog door het leven. Het enige nadeel van het laseren is dat het nog best wel een beetje prijzig is. Gelukkig zijn er nieuwe regels omtrent de vergoeding van het laten laseren. Zo kunnen steeds meer mensen gebruik maken van ooglaserbehandelingen. Het gebeurd dan ook steeds vaker dat de verzekeraars door middel van de aanvullende verzekering een deel van de kosten vergoeden. Voor sommige groepen of mensen wordt zelfs alles vergoed, dit hangt af van de situatie. Je zult eerst een onderzoek moeten doen, zo kan bepaald worden onder welke groep je nu precies valt.

Afhankelijk van de situatie

Als je een laserbehandeling neemt om je lenzen of je bril te vervangen dan kun je gebruik maken van de vergoeding door de aanvullende verzekering. Dit komt omdat het dan niet noodzakelijk is, het gehele bedrag wordt dus niet helemaal vergoed. Je kunt op internet verschillende websites vinden met een overzicht van alle prijzen. Zo kun je voor jezelf nagaan hoeveel geld je nu precies kwijt zal zijn met de behandeling. Bekijk deze lijst altijd met je polisvoorwaarden. Deze zijn natuurlijk voor iedereen anders, je kunt dus niet geheel afgaan op cijfers op het internet. Het is dus even uitzoeken welke regels jouw polis hanteert en hoeveel je nu vergoed krijgt. Ook is de prijs afhankelijk van wie de operatie nu precies uitvoert. Over het algemeen zijn normale artsen goedkoper dan een chirurg die speciaal gericht is op het behandelen van de ogen.

Operatie al gehad

Mocht je al een operatie hebben gehad, maar heb je dit nooit aangegeven en wil je hier wel een vergoeding voor dan is dit mogelijk. Je kunt namelijk tot een jaar na de operatie nog opgeven dat je hem gehad hebt. Neem dan ook even contact op met je verzekeraar, de kans is namelijk aanwezig dat je nog geld krijgt. Het is zo ie zo handig om altijd even contact op te nemen. Je weet namelijk nooit zeker of de getallen op internet kloppen en of de bedragen nog wel juist zijn. Zoek het dus wel even uit, het gaat tenslotte over aardig wat geld aangezien een operatie aan de ogen nog wel eens duurder uit kan pakken dan dat je in eerste instantie gedacht had.

Arts en patient ogen laserenMan met zonnebril