Voordelen van ooglaseren op vakantie

De zomer staat weer voor de deur, dit betekent dat steeds meer mensen al de spullen in gaan pakken om op vakantie te gaan. Nu is dit natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar voor mensen met lenzen of met een bril is een vakantie toch niet altijd helemaal ontspannen. Je moet namelijk altijd weer op je bril letten, hij kan kapot gaan enzovoort. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van ooglaseren voor een vakantie? Misschien kunnen wij je overtuigen om ook je ogen te laten laseren, zo zal je een veel meer ontspannen vakantie hebben. Hieronder een paar voordelen van ooglaseren tijdens je vakantie:

1.       Je kan je bril of lenzen niet kwijt raken

Het is gewoon heel erg vervelend als je jouw bril kwijtraakt of als je jouw lenzen ergens laat slingeren. Het kost natuurlijk een nieuwe bril, maar het meest vervelende is nog altijd dat je heel de vakantie niet meer kan zien. Dit betekent dat je niet meer kan lezen, je kan niet meer genieten van de omgeving. Door je ogen te laten laseren heb je heel dit gezeur niet meer, je hebt dan namelijk niets wat je ook maar kwijt zou kunnen raken.

2.       Je gaat niet meer op je bril zitten

Veel mensen vinden het op vakantie fijn om even helemaal te ontspannen, dat is natuurlijk ook het doel van een vakantie. Echter is een vakantie niet meer zo ontspannend als je op je bril bent gaan zitten. Dit gebeurt toch wel echt vaker dan je zou denken, voor je het weer overkomt het jou ook. Door je ogen te laten laseren is ook dit probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Ben je dus een beetje onhandig? Dan is het zeker een aanrader om je ogen te laten laseren.

3.       Niet meer wisselen tussen brillen

Mensen die normaal gesproken een bril dragen moeten iedere keer weer afwisselen tussen een zonnebril en een normale bril. Beide zijn op sterkte, hierdoor is het niet echt handig als je de zomer een beetje prettig wilt doorkomen. Als je jouw ogen laat laseren dan heb je alleen maar een zonnebril nodig, de normale leesbril kan je dan ook gewoon thuislaten. Zo heb je in ieder geval weer een ding minder om op te letten, dan hoef je je ook niet druk te maken dat je hem kwijt zou raken.

Je ogen laten laseren is dus wel degelijk handig voor de mensen die toch een beetje willen ontspannen op vakantie. Je hoeft niet meer te stressen om die bril of om die lenzen, je kan heel eenvoudig gewoon nergens aan denken. Ook is het zo dat ooglaseren gewoon heel eenvoudig is, maar dit is weer een heel ander verhaal. Er zijn dus vele voordelen van ooglaseren, ook tijdens je vakantie!

Dr. Nusret Bas oogartsVrouw met mondkapje